Om Sidan

Hej, och välkommen till min techblogg, som främst kommer att handla om nätteknik och i viss mån strategispel i olika former.

Jag är en äldre ungdom i mina bästa dagar som till vardags sitter och knåpar med kod och hanterar servrar i mitt arbete som sysadmin på ett företag jag helst vill hålla hemligt, av flera anledningar. Arbetet är mycket utvecklande och stabilt, men ibland kan det kännas lite ensamt och inboxat. Därför sitter jag bland annat på fritiden och petar i det som folk känner till som “hacking” – jag testar sajters kapacitet för angrepp och uppmärksammar grava säkerhetsbrister. Utöver det hinner jag även med att spela lite spel, främst strategispel, då jag får applicera min analytiska förmåga och kunskap och samtidigt slipa de gamla grå i en kreativ miljö.

Med andra ord kan mina läsare förvänta sig tips och tricks kring webben & hosting, men också kring lite mindre rumsrena ämnen som hacking och cracking. Hittar jag några kul spel att rekommendera så kommer jag förmodligen att skriva en rad eller två om mina upplevelser.

Hoppas du kommer att trivas här på Tech Noir!