Att behöva designa sin egen hemsida kan verka som en mardröm för många. Antingen spenderar man flera timmar med att lära sig HTML och CCS kodning för att göra en egen skapelse, eller så spenderar man stora summor pengar för att anlita en webbdesigner. Det kan verka som pest eller kolera för många. Men tack vare många av nutidens teknologiska framsteg och flera hjälpsamma nätföretag finns det nu billiga och snabba sätt att skapa en hemsida som passar dig perfekt.

Ett bra alternativ för den som vill spara pengar utan att snylta på kvalitén är att använda sig av Squarespace. Squarespace är en hemsida som är perfekt konstruerad för de som vill skapa sofistikerade hemsidor utan att lägga ner för mycket tid och pengar. För en låg prenumerationssumma varje månad får man inte bara tillgång till användbara verktyg och ett eget domännamn, utan man får även tillgång till dygnet runt kundtjänst som hjälper en om något går snett.

Innan man blir en kund är det viktigt att förstå sina egna behov: Behöver du en personlig hemsida eller en hemsida för ett företag? Beroende på vilka behov man har kan ett alternativ vara bättre än det andra. Alternativet för privatpersonen erbjuder obegränsad bandbredd och lagring, möjligheten att sälja produkter och ta emot donationer till en transaktionsavgift på 3%, och mobiloptimisering för hemsidan. Priset för detta alternativ är 12 dollar i månaden. Alternativet för företag är något dyrare, 18 dollar istället för 12, men erbjuder möjligheter som kan vara ovärderliga för ett företag. Man får samma förmåner som privatpersonen, men med en transaktionsavgift på 2% istället för 3%, och man får även tillgång till en professionell email via Google och ett obegränsat antal bidragsgivare till hemsidan som ökar datatrafiken och ger dig mer besökare.

När man väl är redo att designa din hemsida har Squarespace alla verktyg man behöver och utmärkta guider.