En dators hårdvara brukar vara den viktigaste komponenten i huruvida ett spel kan spelas eller inte. Ju mer avancerad ens dator är desto mer avancerade spel kan spelas, och med högre grafikinställningar. För äldre datorer och laptops betyder detta tyvärr att många nya spel som kommer ut är omöjliga att spela, datorn klarar helt enkelt inte av det. Men alla spel måste inte installeras på datorn och förlita sig på hårdvaran för att kunna spelas.

Browserspel är spel som man kan spela i sin webbläsare. De installeras som en extension och startas i en egen tab. Att spela browserspel är ett effektivt sätt att kompensera för sin dators låga prestandanivå, men är också ett utmärkt alternativ för de som vill spara plats i sin hårddisk. De är inte nödvändigtvis de mest avancerade spelen på marknaden, men de är sofistikerade nog att kunna roa en i timmar. Här är en lista på några av de bästa browserspelen på marknaden:

10 Bullets

10-bullets

En retroshooter vars gimmick är precis som namnet antyder: Man har 10 patroner att förgöra så många fiender som möjligt med. Tricket är att få fienden att explodera på ett sådant sätt att fler än en fiende rycker med i attacken. En skickligt siktad kula kan förgöra alla fiender på skärmen om man är bra nog.

A Dark Room

dark-room

Textbaserat överlevnadsspel där man måste ta hand om en bosättning människor ute i det vilda. Bygg hyttor och handelshus, jaga föda i naturen och försvara sig från vilda djur i detta enkla men spänningsfyllda spel.

Pandemic 2

pandemic-2

Spelaren är ett virus som hotar mänsklighetens överlevnad. Ens uppdrag är att se till att jordens befolkning dör ut. Enklare än så blir det inte. Men Pandemic 2 erbjuder ändå strategiskt tänkande och kluriga situationer när spelaren måste välja var den första infektionen ska börja och hur viruset utvecklas över tid. Obehagligt koncept, möjligtvis, men mycket kul spel.